Chain Connection benoemd tot Oracle Gold Partner

Business to business marketingcommunicatie bureau Chain Connection uit Utrecht officieel Oracle Gold Partner.

Als Oracle Gold Partner maakt Chain Connection deel uit van het wereldwijde Oracle Partner Network. Chain Connection voelt zich erg thuis in het netwerk van innovatieve bedrijven.

Het Gold Partnership is aangegaan om de kennis van de oplossing Eloqua, uit de Oracle Marketing Cloud, verder uit te bouwen. Het Oracle Partner Network geeft toegang tot alle producten, opleidingen, technische services en marketing en verkoopondersteuning.

“Ik ben erg trots dat iedere medewerker uit het team de benodigde certificaten heeft behaald om tot het Oracle Partner Network toe te treden. Ervaring en specialistische kennis zijn de basis voor een goed business model. Door de samenwerking met Oracle kan Chain Connection zich verder ontwikkelen als Marketing Automation consultant voor bedrijven met een indirect verkoopkanaal”, aldus Hennie Jansen, eigenaar van Chain Connection.

Chain Connection heeft zich de afgelopen twee jaar gespecialiseerd in innovatieve marketing tools voor bedrijven die werken met een indirect verkoopkanaal. Er is op dit specifieke gebied weinig kennis. Marketing automation systemen worden meestal alleen ingezet als e-mail tool. Chain Connection vindt dit jammer, er kan immers zoveel meer.

Met Oracle’s Eloqua geeft Chain Connection organisaties inzicht in de behoefte van hun partners (Groothandel/distributeurs – reseller/business partner – consultant/adviseur) gebaseerd op feiten en cijfers. Daarnaast ondersteunt Eloqua bij het voeren van consistente campagnes waarmee het zorg draagt voor beter gekwalificeerde leads en brand consistency.

Door een stevige samenwerking met Oracle en de inzet van de marketing automation oplossing van Oracle geeft Chain Connection antwoord op vraagstukken van morgen.

Over Chain Connection
Chain Connection is een B2B marketingcommunicatie bureau en werkt samen met klanten uit de Hightech industrie die opereren in een indirect kanaal.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Marieke Grimbergen, telefoonnummer +31 30 256 75 90, www.chainconnection.com

Gamification als B2B marketingcommunicatie-instrument

Gamification gaat over het toepassen van game technieken in een niet-game omgeving. Je gebruikt een spelelement om gebruikers te motiveren, stimuleren en te beïnvloeden door een nieuwe ervaring. Door het gebruik van technologie wordt het spelen van het spel aantrekkelijker en worden de gebruikers gestimuleerd om zich aan te passen aan het gewenste gedrag.

Maak je B2B weblog herkenbaar!

Heb je wel eens opgemerkt dat elk tijdschrift, krant en TV show allemaal hun eigen stijl hebben? Dit doen ze omdat deze stijl zorgt voor een bepaalde herkenning van het merk. Herkenning van het merk zal vervolgens ook zorgen voor binding met de doelgroep. Maar als je verder kijkt dan deze stijlelementen dan zie je dat alle verhalen allemaal precies dezelfde structuur hebben. Deze merken begrijpen de kracht van archetypes.

Loyaliteit creëer je vanaf het éérste moment

Wanneer ga je investeren in een loyaliteitsprogramma? Start je met investeren tijdens het werven van nieuwe klanten? Of begin je hier pas mee als de klant iets heeft gekocht?

Hoe motiveer je channel partners?

Het is van cruciaal belang dat je begrijp welke prikkels het beste werken voor je kanaal en hoe deze presteren. Dit is niet alleen belangrijk voor het verkrijgen van ROI maar ook om er voor te zorgen dat je channel partners doen wat zij moeten doen om jouw producten op de juiste manier te presenteren aan hun klanten.

Hoe kun je customer experience optimaliseren in een indirecte kanaal?

Bedrijven die opereren in een indirect kanaal focussen zich vaak van binnen naar buiten op hun partners. Channel marketingprogramma’s gaan doorgaans uit van ‘wat hebben wij beschikbaar en wat kunnen wij onze partners aanbieden?’ Wij denken dat deze volgorde niet meer van deze tijd is. Het is belangrijk om te kijken naar wat een partner nodig heeft. ‘Wat zijn de behoeftes en hoe kunnen wij als bedrijf inspelen op deze behoeftes?’

Next level B2B customer experience

Shoppen vindt bijna iedereen leuk. Maar als je daarvan afgeleid wordt door traditionele marketingmiddelen zoals pop-ups, advertenties, telefoontjes en e-mails, kunnen we dat niet echt waarderen. Onze hersenen weten in een fractie van een seconde relevante informatie te onderscheiden van niet-relevante. Wat voor ons niet van belang is, klikken we automatisch weg. Maar als klanten weinig behoefte hebben aan contact, hoe kunnen die de customer journey dan nog beïnvloeden of veraangenamen?

Vijf trends in B2B Marketing

Op het jaarlijkse congres van de Business Marketing Association zijn er vijf onderwerpen aan bod gekomen die onze interesse hebben gewekt. Wij zien deze onderwerpen ook regelmatig terugkomen op diverse blogs. Tijd dus om hier eens bij stil te staan en deze vijf onderwerpen op een rijtje te zetten. Want deze punten moeten niet in de toekomst worden gerealiseerd, maar nu.

Winnen door inspiratie, niet door strategie

Het is 20 jaar geleden dat Formule 1 coureur Ayrton Senna overleed, en het Braziliaanse voetbalelftal het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten won.

Senna, die in die tijd net zo populair was als sport icoon Pelé, zorgde voor hoop in het onrustige Brazilië en creëerde met zijn overwinningen een enorme nationale trots. Na zijn dood ging het Braziliaanse team terneergeslagen maar vastberaden naar het WK om het succes van Senna te evenaren. Doordat de spelers, en ook de supporters, gedurende de het hele toernooi werden geïnspireerd door deze gedachte was het Braziliaanse team sterker dan ooit. Brazilië won het WK niet op basis van tactiek en strategie, maar dankt de winst aan de kracht en motivatie die zij haalden uit de nalatenschap van Ayrton Senna.

Marketing Automation: The Human Factor

Big Data lijkt op dit moment hét toverwoord te zijn in de online marketing. Toch vragen veel marketeers zich af hoe zij hiermee moeten omgaan in de praktijk. De marketing automation software die we gebruiken belooft dat de marketingafdeling enkel conclusies hoeft te trekken uit de gegenereerde data. In de praktijk merken wij dat de analyse van data uit marketing automation tools helemaal niet zo eenvoudig is. Is it time for the human factor?