Bent u op zoek naar nieuwe klanten? Vergeet social media

Hoe waardevol is social media nu eigenlijk bij B2B marketing? Social media is hot, en ook B2B bedrijven investeren flink in social media. Maar levert het wel wat op? Ik stuitte op een onderzoek naar de meest gebruikte instrumenten bij B2B marketing als het aankomt op lead generatie.

B2B E-mail marketing, altijd SPAM?

B2B E-mail marketing wordt vaak ervaren als spam. En dat is helaas vaak terecht. Dagelijks worden er duizenden B2B e-mails verstuurd met een doel: zenden. Klanten reageren vaak verbaasd als deze informatie push niet leidt tot het gewenste ROI. Wat gaat er mis?

De waarde van B2B branding

Terwijl B2B merken steeds belangrijker en waardevoller worden, is traditionele B2B branding verleden tijd. Waarom verkiezen wij bij Chain Connection Apple over een ander merk? Natuurlijk kunnen we allemaal argumenten geven, maar er is eigenlijk maar één antwoord: branding. 

Wat is de ROI van B2B relatiemarketing

Wat is de ROI van B2B relatiemarketing? Wij krijgen regelmatig discussies met klanten over de verdeling van hun marketing budget. Lead generatie staat, mede door de recessie, op nummer één. Klantretentie en relatiemarketing staan op de tweede plaats en brand awareness op de derde plaats. Veel klanten ervaren niet dat relatiemarketing een goede Return On Investment heeft. Hoe komt dit?

Differentiëren van uw concurrent: durft u het aan?

De meerwaarde van uw organisatie en merk wordt na verloop van tijd minder duidelijk, daarom zult u moeten differentiëren. U moet daarom extra inspanning leveren om te zorgen dat u top of mind blijft. Want wat is precies het voordeel van uw organisatie en merk ten opzichte van de concurrent?

Betere leads in 12 stappen

Betere leads in 12 stappen is de methodiek waar sales en marketing samenkomen. Wij hebben deze methodiek  geruime tijd geperfectioneerd tot een echt succes model. Door een terugvallende economische situatie zijn veel bedrijven op zoek gegaan naar extra business. Wij ervaren dat traditionele leadgeneratie systemen haperen en hebben een model ontwikkeld waarbij  uw bedrijf betere leads in 12 stappen kan realiseren.

Metafoor als marketingcommunicatie tactiek

Metaforen en storytelling zijn manieren om complexe ideeën begrijpelijk en leuk te maken. Verhalen brengen complexe dingen tot leven. Ook bij Chain Connection gebruiken wij regelmatig metaforen om ideeën te verduidelijken. Daarom vertellen wij u graag waarom metaforen werken in marketingcommunicatie. 

B2B Lead generatie zonder uw prijs te verlagen

Het is niet eenvoudig om aan nieuwe zakelijke klanten te komen. Zeker bij economische tegenwind merken wij dat bedrijven snel naar de “P” van prijs grijpen en onnodig veel marge weggeven. Maar hoe haalt u dan nieuwe B2B klanten binnen?

4 redenen waarom bestaande zakelijke klanten weglopen

Het is onder andere door de recessie lastig om klantloyaliteit te houden. Alles heeft te maken met een positieve klantbeleving, of te wel een positieve customer experience. Wij zien dat veel bedrijven zich richten op het genereren van leads, maar weinig aandacht besteden aan de emotionele beleving van hun merkwaarden. De vraag is dan ook, hoe bindt u klanten aan uw merk?

Focus B2B merken komt niet overeen met wat klanten belangrijk vinden

Onderzoek van McKinsey wijst uit dat de focus van veel B2B merken niet overeenkomt met wat de klant belangrijk vindt. Veel B2B merken denken dat klanten het belangrijk vinden dat zij een groot product portfolio bieden, innovatief zijn, zich bewust zijn van de corporate social responsibility, wereldwijd bekend zijn, duurzaamheid belangrijk vinden en lage prijzen hebben. Maar niets is minder waar.