Gamification als B2B marketingcommunicatie-instrument

Gamification gaat over het toepassen van game technieken in een niet-game omgeving. Je gebruikt een spelelement om gebruikers te motiveren, stimuleren en te beïnvloeden door een nieuwe ervaring. Door het gebruik van technologie wordt het spelen van het spel aantrekkelijker en worden de gebruikers gestimuleerd om zich aan te passen aan het gewenste gedrag.

Maak je B2B weblog herkenbaar!

Heb je wel eens opgemerkt dat elk tijdschrift, krant en TV show allemaal hun eigen stijl hebben? Dit doen ze omdat deze stijl zorgt voor een bepaalde herkenning van het merk. Herkenning van het merk zal vervolgens ook zorgen voor binding met de doelgroep. Maar als je verder kijkt dan deze stijlelementen dan zie je dat alle verhalen allemaal precies dezelfde structuur hebben. Deze merken begrijpen de kracht van archetypes.

Loyaliteit creëer je vanaf het éérste moment

Wanneer ga je investeren in een loyaliteitsprogramma? Start je met investeren tijdens het werven van nieuwe klanten? Of begin je hier pas mee als de klant iets heeft gekocht?

Hoe motiveer je channel partners?

Het is van cruciaal belang dat je begrijp welke prikkels het beste werken voor je kanaal en hoe deze presteren. Dit is niet alleen belangrijk voor het verkrijgen van ROI maar ook om er voor te zorgen dat je channel partners doen wat zij moeten doen om jouw producten op de juiste manier te presenteren aan hun klanten.

Hoe kun je customer experience optimaliseren in een indirecte kanaal?

Bedrijven die opereren in een indirect kanaal focussen zich vaak van binnen naar buiten op hun partners. Channel marketingprogramma’s gaan doorgaans uit van ‘wat hebben wij beschikbaar en wat kunnen wij onze partners aanbieden?’ Wij denken dat deze volgorde niet meer van deze tijd is. Het is belangrijk om te kijken naar wat een partner nodig heeft. ‘Wat zijn de behoeftes en hoe kunnen wij als bedrijf inspelen op deze behoeftes?’

Next level B2B customer experience

Shoppen vindt bijna iedereen leuk. Maar als je daarvan afgeleid wordt door traditionele marketingmiddelen zoals pop-ups, advertenties, telefoontjes en e-mails, kunnen we dat niet echt waarderen. Onze hersenen weten in een fractie van een seconde relevante informatie te onderscheiden van niet-relevante. Wat voor ons niet van belang is, klikken we automatisch weg. Maar als klanten weinig behoefte hebben aan contact, hoe kunnen die de customer journey dan nog beïnvloeden of veraangenamen?

Vijf trends in B2B Marketing

Op het jaarlijkse congres van de Business Marketing Association zijn er vijf onderwerpen aan bod gekomen die onze interesse hebben gewekt. Wij zien deze onderwerpen ook regelmatig terugkomen op diverse blogs. Tijd dus om hier eens bij stil te staan en deze vijf onderwerpen op een rijtje te zetten. Want deze punten moeten niet in de toekomst worden gerealiseerd, maar nu.

Winnen door inspiratie, niet door strategie

Het is 20 jaar geleden dat Formule 1 coureur Ayrton Senna overleed, en het Braziliaanse voetbalelftal het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten won.

Senna, die in die tijd net zo populair was als sport icoon Pelé, zorgde voor hoop in het onrustige Brazilië en creëerde met zijn overwinningen een enorme nationale trots. Na zijn dood ging het Braziliaanse team terneergeslagen maar vastberaden naar het WK om het succes van Senna te evenaren. Doordat de spelers, en ook de supporters, gedurende de het hele toernooi werden geïnspireerd door deze gedachte was het Braziliaanse team sterker dan ooit. Brazilië won het WK niet op basis van tactiek en strategie, maar dankt de winst aan de kracht en motivatie die zij haalden uit de nalatenschap van Ayrton Senna.

Marketing Automation: The Human Factor

Big Data lijkt op dit moment hét toverwoord te zijn in de online marketing. Toch vragen veel marketeers zich af hoe zij hiermee moeten omgaan in de praktijk. De marketing automation software die we gebruiken belooft dat de marketingafdeling enkel conclusies hoeft te trekken uit de gegenereerde data. In de praktijk merken wij dat de analyse van data uit marketing automation tools helemaal niet zo eenvoudig is. Is it time for the human factor?

Van relevant naar urgent

In de buyers journey is de laatste stap van relevant naar urgent bij B2B verkoop vaak een langlopend proces. Is dit proces te beïnvloeden? Ja, u kunt uw prospect helpen door hem op het juiste moment specifieke prikkels te geven. Uw website kan hier een bijdrage bij leveren maar let op! Verkeerd gebruik van pressiemiddelen hebben een averechts effect op uw conversies.