[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”B2B Social Selling: a search to what works” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Als marketeer hoor je het steeds vaker: Social Selling is hot! Social Selling is het reageren middels relevante content op een vraag/opmerking die iemand op social media plaatst. De manier van verkopen en met klamme handjes zelf de telefoon oppakken of zonder echte resultaten een callcenter inschakelen hoeft niet meer. Er kan gewoon online gezocht worden naar vraagstukken waar relevante antwoorden op gegeven kunnen worden die leiden naar jouw organisatie. Maar wat kan ik, als B2B marketeer, met Social Selling?

Wat voor B2C werkt, werkt óók voor B2B. Toch?

Dat Social Selling voor B2C goed kan werken is duidelijk; iemand plaatst op social media of fora een vraag of een probleem en organisaties kunnen hierop inspelen door gerichte content te delen. De kans is groot dat de (potentiele) klant (lead) deze content gaat bekijken, het gaat immers over iets waar hij interesse in heeft. Door deze lead in een lead nurturing flow te brengen zodat hij steeds relevantere content ontvangt is de kans groter dat de lead een klant wordt.

Maar worden er wel online vragen gesteld in een B2B omgeving? Gaan mensen hun zakelijke problemen en vragen op social media zetten zodat ik daar met relevante content op kan reageren? En als ze dit niet doen, hoe kan ik ze dan tóch bereiken?

Let’s find some answers!

Het idee achter Social Selling is goed; inspelen op vragen en behoeftes van (potentiële) klanten via onlinekanalen. Maar zoals eerder gezegd: zijn die vragen wel te vinden in een B2B omgeving? Blijkbaar niet, want wat ik merk dat nu gebeurt is dat men Social Selling in B2B als nieuw zendkanaal ziet waar ze op een eenvoudige manier snel de doelgroep bereiken. Simpelweg content verspreiden zonder de échte interactie met de (potentiële) klant aan te gaan… uiteindelijk werkt dat niet denk ik.

Er zijn wel organisaties die het al wat meer snappen. De (potentiele) klant staat centraal en zij proberen hem enthousiast te maken over hun dienst of product door het verspreiden van content via digitale kanalen. (Potentiele) klanten komen naar hen toe, ze vinden hen via de zinvolle en interessante informatie die zij verspreiden. Alleen deze organisaties plaatsen dit onder het kopje ‘Social Selling’, terwijl het eigenlijk Inbound marketing is.

Hoe kan Social Selling wél werken voor B2B?

Ik ben van mening dat Social Selling in B2B wel kán werken, mits het op de juiste manier gebeurt. Organisaties zullen niet via social media vragen om advies, maar dat wilt niet zeggen dat je ze niet van relevante informatie kunt voorzien. Door uit te zoeken welke steekwoorden bij jouw doelgroep horen en op deze woorden te zoeken in social mediakanalen kun je de doelgroep vinden en benaderen met gerichte content. Via deze link naar een conversiepagina kun je ze nóg interessantere informatie aanbieden waardoor het voor hun relevanter wordt.

Vanaf hier kan lead nurturing beginnen, mits je de e-mail ingevuld krijgt.
Hoe je dit kunt bewerkstelligen? Zie mijn volgende blogpost of neem contact op met Chain Connection.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

×

 

Hello!

Neem direct contact met mij op via WhatsApp

× Stuur een bericht via Whatapp