[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Garden Talk – Channel Marketing en geautomatiseerde systemen” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]De markt is er al jaren vol van: alle gegevens moeten zoveel mogelijk in system worden vastgelegd. In CRM zoals Salesforce en in Marketing Automation systemen zoals Eloqua, Marketo en Act-on. 

De noodzaak voor systemen is vaak vanuit de marketing gedreven, zij kunnen danimmers mooie rapporten en statistieken laten zien. In onze afgelopen Garden Talk kwamen wij echter tot de conclusie dat de meeste systemen niet voldoen aan de wensen van de gebruikers. Ze zijn niet compleet of laten maar een deel van het totaalplaatje zien.

Afgelopen donderdag hebben wij gediscussieerd over het nut van geautomatiseerde marketingsystemen. Tijdens deze Garden Talk hebben we een 4-tal stellingen besproken:

  1. Communicatie via geautomatiseerde (marketing) systemen geeft te veel een one-size-fits-all ervaring bij de ontvangers.
  2. Informatie moet altijd up-to-date zijn en systemen zoals portals lopen altijd achter de feiten aan.
  3. Meer inzicht is wenselijk om een betere beleving te creëren.
  4. Hoe vertaal je een global of corporate channel strategie naar een persoonlijke boodschap voor je ontvanger.

Bij de eerste stelling werd voornamelijk uit eigen beleving gediscussieerd: wat vind jij zelf prettig en zijn er bedrijven, B2B of B2C, door wie wij heel persoonlijk benaderd worden? Alle deelnemers gaven aan dat het best lastig is om zelf een unieke ervaring te creëren.

Dat informatie up-to-date moet zijn is een no-brainer, alleen wordt dit vaak erg verwaarloost. Gebruikers zoeken een persoonlijke ervaring en willen controle over hun data. Volgend jaar is het zelfs verplicht om gebruikers het recht te geven om eigen voorkeuren bij te houden. Hoe verleid je gebruikers dan om dit te doen? Als het relevant is voor die gebruikers! Dataprivacy en persoonlijk voordeel voor de gebruikers dient daarbij altijd centraal te staan.

Meer inzicht geeft een betere beleving, maar ook meer ruis. Je hebt behoorlijk wat kennis nodig om te filteren wat belangrijk is en hoe je dat om kunt zetten naar een heel persoonlijke ervaring. Tijdens de Garden Talk was iedereen het erover eens dat de menselijke factor bepaalt of een boodschap écht persoonlijk overkomt.

Conclusie

Alle deelnemers vonden dat er te veel onpersoonlijke communicatie wordt rondgeslagen. E-mails worden ongelezen weggeklikt en belangrijke berichten verdrinken in de stroom aan niet-relevante berichten. Opvallen doe je door ontvangers in het hart te raken. Opvallen kan, wanneer je je echt goed verdiept in de ontvanger en voor elk individu een communicatiestroom op maat maakt. Combineer je e-marketing met sociale media en klassieke direct mailings, dan heb je de meeste kans om op te vallen.

De human factor maakt de communicatie écht onderscheidend en zal nodig zijn om een veel persoonlijkere beleving te creëren. Systemen kunnen helpen om te observeren en wellicht met Artificial Intelligence (AI) krijg je steeds slimmere systemen, maar de mens maakt het persoonlijk: mensen communiceren nu eenmaal graag met mensen![/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text]

Ook een ChainConnection Garden Talk bijwonen?

Wil je zelf ook een keer meedenken over een bepaald onderwerp tijdens een Garden Talk? Onze eerstvolgende Garden Talk staat gepland op donderdag 14 december en zal gaan over “Eindejaar-knal-kortingen. Slim of geld weggeven?” Lees er meer over en meld je direct aan!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

×

 

Hello!

Neem direct contact met mij op via WhatsApp

× Stuur een bericht via Whatapp