Al je goede voornemens al de deur uitgedaan? Geen zorgen, we hebben goed nieuws! Een nieuw jaar brengt altijd nieuwe kansen. Zeker als het op sales- en marketinginitiatieven aankomt. Wat ons betreft betekent dit het lanceren van een Social Advocacy programma.

Wat is dat eigenlijk? Social Advocacy?
Social Advocacy is het enthousiast maken van collega’s/partners/relaties binnen je netwerk om content via hun eigen social medianetwerken zoals LinkedIn, Facebook en Twitter te delen.

Jouw relatie, van bijvoorbeeld de partner organisatie, krijgt relevante content aangereikt en wordt daarmee zelf nog zichtbaarder op social media. Jouw bedrijf krijgt zo een nog groter bereik via een relevant netwerk van de beste ambassadeurs denkbaar, de eigen relaties.

Klinkt goed?
Uit onderzoek komt naar voren dat 21% van de B2B marketeers het lastig vindt om een groot bereik te creëren op social media. Een Social Advocacy programma werkt als een fantastisch voor een groter online bereik, conversie en sales. Dit komt door één simpele factor: vertrouwen.

70% van de B2B inkopers geeft aan social media te gebruiken in hun onderzoeksfase. En daarnaast is het nu eenmaal zo dat je huidige relaties en potentiële klanten vertrouwen nu eenmaal meer op aanbevelingen die uit hun eigen netwerk voortkomen dan op de kanalen en berichten die je als bedrijf verspreidt. Wanneer jouw relaties optreden als ambassadeurs, en jouw content delen op hun social medianetwerken, dan voegen ze hun goedkeuringsstempel toe aan die content én aan jouw bedrijf.

Dit betekent natuurlijk dat je berichtjes automatisch een groter bereik krijgen zonder dat je hiervoor enorm hoeft te investeren in advertenties of banners. Oftewel, hoe groter de online zichtbaarheid van je merk en content is, hoe meer mogelijkheden je krijgt om potentiële nieuwe klanten te interesseren voor je oplossingen en producten.

Stel je voor: Je ambassadeurs delen jouw content met hun netwerk en bereiken hiermee gemiddeld 600 mensen. Wanneer 100 ambassadeurs dit doen, heb je ineens een bereik van 60.000 contacten!

En vergeet niet, dit is niet alleen voordelig voor jouw organisatie. De deler van deze geweldige content verkrijgt door het delen van deze content in zijn netwerkt hogere sociale status, waardoor ook zijn eigen berichten zichtbaarder worden. Win-win, lijkt me zo!

Ouderwetse mond-tot-mond reclame dus.
Jazeker! Maar vandaag de dag worden er in een rap tempo allerlei leuke tools ontwikkeld die Social Advocacy programma’s ondersteunen en je ambassadeurs enablen om op een zeer eenvoudige manier content te delen. Zelf zijn wij bijvoorbeeld aan de slag gegaan met SoWorker. Met deze tool zet je eenvoudig berichten klaar voor het netwerk je ambassadeurs. De ambassadeurs krijgen per bericht een melding en kunnen zelf bepalen of zij het relevant genoeg vinden en willen delen. Wel zo makkelijk!

Oké, let’s go!
Ben je nieuwgierig geworden hoe dit voor jouw organisatie kan werken? Graag kijken we met je mee zodat 2018 kan starten als een speer!

×

 

Hello!

Neem direct contact met mij op via WhatsApp

× Stuur een bericht via Whatapp