[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Live contact de motor voor new business?” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]ChainConnection begeleidt al een decennia lang klanten bij evenementen of beursdeelnames. Door de recessie en de toename in digitale communicatie zijn live events een tijdje uit de mode geweest, maar wij verwachten dat ze in 2017 weer helemaal terug zijn.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Daar zijn 3 redenen voor aan te geven:

Het is een eenvoudig(er) om op te vallen

De klantreis in B2B start vaak als oriëntatie op een onderwerp dat relevant is voor jouw doelgroep. Dit geldt zowel voor nieuwe klanten als voor bestaande. Het is alleen erg lastig om in de overvloed aan communicatiekanalen op te vallen en te laten zien dat je relevant bent.

Een evenement leent zich heel erg goed om op subtiele manier de aandacht te vragen op een onderwerp. Gebruik makend van alle communicatiekanalen nodig je relaties uit om aan jouw event deel te nemen. Of je maakt kenbaar dat je deelnemer bent aan een beurs. Dit creëert zichtbaarheid rondom het door jouw gekozen onderwerp.

Keuzes maken

De volgende stap is dat je rondom het door jouw gekozen onderwerp een duidelijke value proposition beschikbaar is. Immers over een onderwerp praten of daar informatie over krijgen betekent niet automatisch dat jouw doelgroep spontaan bestelling gaat plaatsen. In een value proposition bepaal je welke problemen en/of uitdagingen jouw doelgroep heeft en welke voordelen jouw aanbod daartegenover kan zetten.

Het dwingt je ook om goed na te denken over wat je eigenlijk wil toevoegen. Doordat je een onderwerp centraal zet heb je eigenlijk al een keuze gemaakt en kan je hier specifieker over communiceren.

Live contact

Wij hebben ervaren dat 9 van de 10 contacten het niet fijn vinden om continu digitaal lastig te worden gevallen over product features of aanbod. Het is een-weg-verkeer en er treedt zelden een dialoog op. Deelname aan een event of een bezoek aan een beurs is vrijblijvend en stelt de bezoeker in staat om in gesprek te gaan.

Blijf kritisch in de opvolging en bepaal samen met je contactpersoon op welke manier voor hem of haar het prettigst is. Engagement tools uit marketing automation software kunnen daarbij helpen en zeker als je contactgroep groot is.

Cijfers

Theorie is natuurlijk altijd leuk om te lezen maar deze theorie is uitsluitend gebaseerd op cijfers. Zo zien wij dat (on-gepersonaliseerde, product georiënteerde) berichten naar een grote database een click through rate bereikt van slechts 0,18% tot maximaal 1,40%.

Personaliseren we het bericht en gebruiken wij het om (geselecteerde) contacten uit te nodigen voor een live event, dan stijgt dit percentage al naar 3%.

Verreweg het meeste resultaat wordt echter behaald wanneer communicatie één-op-één wordt verzonden door een bekende. In B2B betekent dit dat er een relatie ligt tussen een sales/accountmanager en een klant. Ultiem resultaat wordt bereikt indien het bericht wordt verzonden op basis van telefonisch of persoonlijk contact. Conversie kan in deze gevallen wel oplopen tot wel 80%.

Ontvangers ervaren deze communicatie als heel persoonlijk en niet als spam. Wordt deze communicatie daarnaast ook nog eens ondersteund door het verspreiden van social assets, dan is de kans dat men zich aanmeld voor het betreffende evenement of bijeenkomst het grootst.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

×

 

Hello!

Neem direct contact met mij op via WhatsApp

× Stuur een bericht via Whatapp