Arrow UK | Mission Red Arrow Campagne

Om de interesses en het gedrag van de Oracle partners in kaart te brengen heeft ChainConnection, in samenwerking met Arrow ECS en Oracle, Mission Red Arrow ontwikkeld. Het doel van de campagne was om de partners op verschillende vlakken te activeren. De beloning voor de meest actieve partners na één jaar was een VIP-reis naar de Grand Prix van Monaco.

Oracle is specialist in cloudtoepassingen, platformservices en engineered systemen. Arrow ECS is distributiepartner van Oracle en gespecialiseerd in de levering van enterprise en mid-range IT-oplossingen en diensten.

Mission Red Arrow

De campagne is gestart met het onboarden van de business partners met de vraag of zij mee wilden doen met Mission Red Arrow, een campagne waarbij ze punten konden verdienen op verschillende vlakken met als ultieme prijs de reis naar Monaco.

De deelnemende partners konden punten verdienen op 3 vlakken:

  • Enablement (training & certificering)
  • Demand Generation (marketingactiviteiten)
  • New Business opportunities (sales)

6 months journey

In een periode van ruim 6 maanden hebben we het gedrag van de deelnemende partners geïdentificeerd en gemeten om hen steeds beter te leren kennen en daardoor relevantere content te sturen. Zo zijn we erachter gekomen wat de business partners belangrijk vinden, welke informatie ze interessant vinden en ze de mogelijkheid gegeven eigen ideeën in te brengen.

Monaco Grand Prix

Het eindpunt van de campagne was een VIP-reis naar de Grand Prix van Monaco die gewonnen werd door de Best Performing partners, gemeten over de drie assen. Doordat we in het jaar van Mission Red veel vragen hadden gesteld om de deelnemers echt te leren kennen, wisten we bijvoorbeeld ook van welk F1 team zij ‘fan’ waren. Daarom lag op hun hotelkamer een persoonlijk shirt van dat team. Dit maakte de beleving voor de partner compleet en was een zeer gewaardeerd extra’tje.

Na het succes van dit eerste jaar van deze campagne, hebben wij ook het tweede jaar succesvol afgerond. De ingrediënten waren hetzelfde echter zijn wij nog meer op de beleving (Experience) gaan zitten en konden de Business Partners een reis winnen naar de Amerca’s Cup.

Oracle Marketing Automation Cloud

Wij hebben de campagne voor 2 jaar in Oracle’s Eloqua laten draaien en dit leverde een schat aan informatie op. Naast een uitgebreide profilering konden wij heel duidelijk een verband leggen tussen Business Partners die actief mee deden met de campagne en de uiteindelijke winnaars.

Quote van Graeme Armstrong Marketing Manager Arrow UK:

“Chain Connection were instrumental in making the Arrow Oracle Mission Red Arrow incentive a success. They took a pro-active approach throughout the incentive, offering creative suggestions, different communications options and kept things fresh and interesting to the participants along the way. From initial brief to final programme communication it was a pleasure to work with Chain Connections on Mission Red Arrow.”

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.