Equinix Benelux | Partner Development Programma

Sinds 2016 wordt er bij Equinix gewerkt aan het opzetten van het partnerkanaal voor de Benelux. ChainConnection helpt hierbij. Doormiddel van marketingcommunicatie activiteiten helpen wij om de naamsbekendheid te vergroten. Daarnaast loopt er een consultancytraject waarbij wij de partners helpen een brug te slaan tussen hun eigen aanbod en dat van Equinix.

Samenwerken

Een goede samenwerking start met een duidelijke beschrijving van een waarde propositie. Om deze duidelijk te krijgen hebben wij voor de partners en Equinix een Value Proposition Workshop ontwikkeld. De workshop is ontwikkeld rond het Value Proposition Canvas (Waardepropositie Canvas) Dit canvas is een belangrijke tool voor het tastbaar maken van de waarde propositie. De essentie bij het Value Proposition Canvas is uitgaan van de wensen van je klant: “van buiten naar binnen kijken”.

Value proposition

De workshop richt zich op het vinden van het Fit tussen het aanbod van de partner in combinatie met de Equinix services. Ook behandelen we gezamenlijk de klantreis van (bestaande) klanten en kijken we waarbij vooral naar eerste drie fases van de Customer Lifecycle Journey. Op deze manier genereren we inzicht en helpt het aanbod beter aan te laten sluiten bij de wensen van bestaande en potentiele klanten.

Partners zijn vaak zeer technisch onderlegd met ieder hun eigen specialiteit. Echter, ervaren zij steeds vaker dat ze bij hun klanten niet meer alleen met de technische specialisten te maken hebben, maar meer met het C-level van de organisatie. Een breder verhaal dat zich focust op ‘wat het betekent voor de business’, helpt om op een andere manier in gesprek te gaan met (potentiële) klanten en meer kansen te creëren.

Door het vastleggen van de value propositions ontwikkelen wij per partner een uniek verhaal en specifiek aanbod waarmee zij en Equinix de markt mee op kunnen.

Go-to-market

Het resultaat van de workshop wordt vastgelegd in een actieplan die gebruikt kan worden voor de partner en Equinix om hun verhaal te delen. In het actieplan wordt ook een go-to-marketstrategie uiteengezet hoe de partner de markt kan bewerken met haar unieke waarde propositie. Het doel is om met concrete marketingplanning een start te maken om de product/diensten van de partner en Equinix onder de aandacht te brengen bij de doelgroep.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.