Microsoft | Double or Nothing Campagne

Hoe kunnen wij onze business partners helpen om de omzet in Microsoftproducten te vergroten waarbij we het salesteam van onze distributeur een integrale rol geven?

Wij namen deze uitdaging aan en bedachten een concept dat een invulling gaf aan beide onderdelen van de vraag.

Volledig geautomatiseerde marktbewerking

We zijn gestart met het inrichten van een geautomatiseerde communicatie flow waarbij wij de partner om interactie vroegen om zodoende een duidelijk beeld te krijgen hoe wij hun konden helpen meer Microsoftproducten te verkopen. De informatie werd door ons terugvertaald in gepersonaliseerde content en het gedrag werd vastgelegd in een leadscoring model. Het leadscoring model bestond uit de onderdelen activiteit, interactie en belangstelling.

Engage your Partner

Het sales team werd voorbereid in een aantal inspiratiesessies. Hierbij werd de customer journey van de eindklant centraal gezet. Waarom zou de eindklant een Microsoftproduct aanschaffen via de business partner? Welke fasen doorloop een eindklant en hoe kan het salesteam de business partner helpen om hen te verleiden tot een aankoop? Voor al deze vragen werd er door ChainConnection content klaargezet in het Engage portaal van het salesteam. Het salesteam kon op deze manier heel eenvoudig (relevante) content met een partner delen. Op deze manier kunnen business partners snel en efficiënt geïnformeerd en geïnspireerd worden.

Competitie

Om het salesteam extra te stimuleren hebben wij hiervoor een contest in het leven geroepen. Alle leden van het salesteam konden punten sparen door content te delen, interactie te stimuleren en zelf via social mediakanalen actief te zijn

Resultaat

Dit programma heeft 3 maanden gelopen en er zijn meer dan 140 gerichte interacties geweest met uiteenlopende business partners.

Dit heeft geresulteerd in een geringe omzetverhoging. Hoewel wij graag hadden gezien dat dit meer zou zijn, zijn wij zeer tevreden over de resultaten. Wij hebben nieuwe business partners kunnen interesseren om zaken met ons te doen en bestaande weer opnieuw actief gemaakt. Tevens hebben wij een ontzettende hoeveelheid data verzameld waarmee wij heel eenvoudig een gericht vervolg kunnen geven aan deze campagne.” Aldus K. el Massaoudi – Senior productmanager Microsoft.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.