Tech Data | Wolves Campagne

Tech Data is distributeur van ICT, telecom, consumenten, Enterprise, en AV-oplossingen. Om de het interne salesteam van Tech Data te motiveren, te inspireren en verkoopkansen te optimaliseren, creëerde ChainConnection de campagne: Tech Data Wolves. Het doel van Tech Data Wolves was om de communicatie vanuit de interne sales te optimaliseren en meer grip te krijgen op de incentive resultaten.

Inspiratiesessies

Met korte inspiratiesessies over verschillende thema’s hebben we de interne sales van Tech Data, oftewel de Wolves, geïnspireerd en praktische handvatten gegeven. Tijdens deze sessies werden ze geholpen bij het nadenken over business vraagstukken en de manieren waarop ze dit kunnen benaderen. Na elke inspiratiesessie volgde een campagne-week waarbij de Wolves hun opgedane kennis direct in de praktijk moesten toepassen. Hierbij werd gebruik gemaakt van diverse online tools en call-out acties op gesegmenteerde lijsten.

Punten scoren!

Om het voor de interne sales interessant te houden is er een spelelement aan toegevoegd. Door het uitvoeren van opdrachten, zoals call-outs of het delen van social assets, hebben de Wolves punten verdient. Dit was met name bedoeld als motivatie zodat ze de handvatten eerder zouden toepassen, maar voor een extra zetje werd er incidenteel een ‘prijs’ uitgereikt.

Tools

Voor Tech Data Wolves hebben we verschillende marketingtools klaargezet. Zo werden er na elke inspiratiesessie een aantal mails klaargezet in de geavanceerde Marketing Cloud software van Oracle, Eloqua Engage. In deze mails was het thema van de inspiratiesessie verwerkt. Op deze manier konden de Wolves na elk telefoontje tijdens de call-out week eenvoudig en snel een relevante mail sturen naar de reseller. Tevens hebben we social assets over de verschillende thema’s ontwikkeld zodat de Wolves deze makkelijk konden delen op LinkedIn om hun netwerk ook via die weg te bereiken.

Tech Data Wolves kan gezien worden als een alomvattende campagne voor de coaching en motivatie van de interne sales.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.