Vodafone | Engage Campagne

Hoe kan een pragmatische vertaling van de Ready Business filosofie de Vodafone Business Partners helpen sales en marketing te alignen om zo beter in te spelen op de veranderde marktvraag en concurrentie en daarnaast de relevantie en footprint te vergroten binnen de bestaande klantengroep?

Vodafone Engage

Om op deze complexe vraag een antwoord te geven ontwikkelden wij een campagne waarbij het succes van de business partner en de wens van Vodafone samenkomen. De campagne was een zorgvuldig opgezette structuur van workshops en maandelijkse begeleiding. Daarnaast hebben wij voor de business partners een geavanceerde marketing automation flow bedacht, opgezet in Oracle’s Eloqua. Door een marketing automation tool te gebruiken waren wij isn staat om de klantreis in beeld te krijgen.

Workshops

Het Vodafone Engage programma startte met een aantal workshops voor het het sales- en marketingteam van de business partners. Tijdens de workshops keken we gezamenlijk naar merkwaarden van het bedrijf, het profiel van de (ideale) klant en welke reis de klant aflegt. Dit zorgden er niet alleen voor dat er intern bij de business partners overeenstemming was over het traject, maar werd er ook de basis gelegd voor een gedegen communicatiestrategie en actieplan.

Communicatie

De communicatiestrategie focuste zich op ‘engagement’ tussen de business partners en haar klanten. Met het programma wilden we ervoor zorgen dat de klanten van de business partner informatie zou ontvangen dat aansloot op hun vragen en behoeftes en daarmee echt relevant zou zijn. We wilden de klanten het gevoel meegeven dat de business partner als ‘trusted advisor’ hun begrijpt en kan helpen met ontwikkeling van de business.

In deze campagne is ervoor gekozen om op twee verschillende manieren te communiceren voor een periode van 5 maanden. De klanten van de partner organisatie werden voorzien van algemene informatie over een Vodafone Ready Business topic met concrete conversie mogelijkheden.
Daarnaast zijn we ook aan de slag gegaan met account based marketing, om de footprint van partners binnen de bestaande klantenkring te vergroten. Het salesteam van de business partner werd voorzien van tools om zelf contacten en kansen op te volgen en nieuwe kansen te creëren.

Met behulp van marketing automation verkregen we inzicht uitgezette touchpoints en was het mogelijk om te segmenteren op basis van de interesse. Zo konden we gedurende het traject relevant blijven communiceren met de doelgroep.

Resultaat

Het doel van het Vodafone Engage programma was om het aantal kansen voor de partners te verhogen door de relevantie en footprint te vergroten binnen de bestaande (en eventuele nieuwe) klantengroep. Per business partner werd het aantal nieuwe C-level contactpersonen en personen in nieuwe functiegroepen uitbreiden en nam tijdens de campagne periode het aantal en demo- en contactaanvragen toe.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.