[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Stop met het maken van persona’s, maak het persoonlijk!
” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]In een grootschalig onderzoek van Forbes, in samenwerking met PWC, wordt duidelijk dat communicatie persoonlijker moet worden. Content strategieën worden aangepast omdat maar liefst 94% van de ondervraagden aangaven dat gepersonaliseerde content onmisbaar is om klanten te bereiken.

Mooi, dat iedere marketeer zich zo bewust is van dit feit! Wat nu echter mis gaat, is dat de aanbevolen strategie om naar gepersonaliseerde content te komen start met het ontwikkelen van persona’s. Het „ontwikkelen” van persona’s! In onze ivoren toren gaan wij bedenken wat onze klanten als persoonlijk ervaren. We gaan bedenken wat ze fijn vinden en proberen dat het liefst een beetje te clusteren, want dat zorgt voor efficiëntie. Dit zorgt voor een one-size-fits-many aanpak en past niet in een nieuwe aanpak.

Oké, ik hoor je denken, maar ook jij gebruikt persona’s om communicatie te structureren. Ook jij geeft in workshops aan dat persona’s handige instrumenten zijn om achter gezamenlijke kenmerken te komen. En ja, dat is waar! Persona’s maken is niet onzinnig, maar helpt je niet in de strijd naar hyperpersonalisatie.

Next step: hyperpersonalisatie

Hyperpersonalisatie is de logische stap in customer engagement. Het is niet langer voldoende om de verjaardag van je klant te weten. Je moet weten wat ze lekker vinden om te eten, wat hun favoriete vakantiebestemming is, hoe hun gezinssituatie is, hoe actief ze zijn op sociale media en op welke. Zijn ze fan van bepaalde diensten of merken en waarom?

Dit vraagt een andere aanpak. Bedrijven zullen moeten gaan investeren in het bijhouden van hyper-gepersonaliseerde, actuele klantkaarten. Relevante informatie vastleggen is een lastig en tijdrovend proces. Zeker met de nieuwe wetgeving (GDPR) dien je deze opgeslagen informatie ook te delen met je klanten en uit te leggen waarom je dit hebt vastgelegd.

Niemand zit te wachten op spam. Door hyperpersonalisatie maak je het relevant, súper relevant, en maken klanten graag gebruik van jouw beschikbaar gestelde informatie. Op deze manier zorg je voor een toekomst bestendige customer engagement strategie.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

×

 

Hello!

Neem direct contact met mij op via WhatsApp

× Stuur een bericht via Whatapp